Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kanaalstoel geïnspireerd op historisch type schip

De Italiaans ontwerper Luca Nichetto heeft een bijzondere stoel ontworpen voor het Nederlandse merk Moooi: de 'Canal Chair'. Deze is geïnspireerd op een historisch type schip dat eeuwenlang de mediterrane waterwegen domineerde. Vanaf Griekenland tot aan Venetië zeilden de galeien weg met krachtige gratie en kostbare ladingen. Ze wisselden luxe koopwaar uit en jaagden dromen van glorie na. 



De stoel lijkt op de boeg van een boot met tijdloze composities van subtiele tone-in-tone tinten, of brutale combinaties van kleuren en spelen. De ontwerper ziet het object ook als een afgemeerde boot rond een tafel. 

Er is een breed assortiment van verschillende onderstellen, waaronder een draaibare optie en meerdere gestoffeerde stoelen.

Luca Nichetto richtte in 2006 zijn ontwerpstudio op, in Venetië. Hij is gespecialiseerd in industrieel ontwerp, productontwerp en ontwerpadvies.

Meer informatie:
MOOOI
Publicatiedatum: