Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Het leven in de stad vertaald naar meubels

De Vlaamse ontwerpstudio Nort heeft het leven van de stad nagebootst in meubels. Een stad is namelijk een non-stop inspiratiebron. Ruwe vormen en materialen verspreid over meerdere bouwlocaties wachten om gebruikt te worden voor een specifieke functie. Door deze materialen en vormen uit hun context te halen en een totaal andere manier te combineren, ontstaat een speciale spanning. 

De studio heeft een bank ontworpen, geïnspireerd door deze stedelijke vormen. Ze gebruiken drie vormen in het ontwerp. Deze zijn verbonden aan elkaar met een raster. Door het raster als connector te zien, kunnen de verschillende configuraties opgebouwd worden door de elementen te combineren. Zo wordt dit ontwerp een modulair geheel.
 
 
De designers zien deze bank als een uitdaging en verrijking in openbare ruimtes. Uiteraard is de bank ook geschikt als priv├ęgebruik. 
De materialen die gebruikt zijn, zijn hout en een stalen rooster. 
 
Nortstudio is in 2016 opgericht door Jef de Brabander en Kathleen Opdenacker. De studio is gevestigd in Antwerpen. De designers proberen hun visie en mening samen te vatten in de ontwerpen. 
 
Meer informatie:
NortStudio

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven