Keramiek en meubels verwijzen naar webwereld

Philipp Schenk-Mischke streeft naar een element van chaos in zijn ontwerpen, waarbij bijvoorbeeld scheve vazen ​​en tafels bij elkaar gehouden worden door metalen klodders. Hij creëerde deze producten als onderdeel van een project dat hij Process Plug-ins noemt, gemaakt voor de mastercursus Designproducten bij de RCA, dat eerder deze zomer werd gepresenteerd tijdens de graduate show. 


Hij wilde onderzoeken hoe je een traditioneel productieproces willekeuriger kan laten verlopen. Het doel was om werken te maken die zijn eigen status weerspiegelen, als een jonge ontwerper in een DIY, post-internetcultuur. De naam Process Plug-ins verwijst naar de webwereld, waar plug-ins een ontwerp gemakkelijk kunnen veranderen of hacken.Het eerste product, BTM Ceramics genaamd, bestaat uit een reeks kleurrijke keramische vazen, die allemaal krom zijn of op een andere manier imperfect. 

Om ze te maken, maakt Schenk-Mischke eerst eenvoudige vaasvormen die, als de klei nog nat is, op een fitnesstrilplaat (genaamd BTM, vandaar de naam!) worden gezet. De trillingen vervormen de vorm van de vaas op een willekeurige, organische manier. Ook heeft hij twee meubelstukken gemaakt van Crema Marfil marmer en aluminium - een tafel en een boekenplank. Deze items zijn geconstrueerd door middel van zelfgemaakte aluminium "spijkers", waarbij de designer gaten boort op de plekken waar een spijker moet komen, en deze vervolgens vult met gesmolten metaal. De ontwerper hoopt dat zijn project de aandacht kan vestigen op het expressieve potentieel van industriële materialen en hoe design ook kan ontstaan door de constructiemethode.

Meer informatie:
Philipp Schenk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven