Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zweedse kleuren in cementtegels

Monica Förster Design Studio werkt samen met het Zweedse tegelbedrijf Marrakech Design aan twee cementtegelcollecties. Deze zijn geïnspireerd door de kleuren van Zweden en de andere door bogen uit de art nouveau-architectuur. Dit is een kunststroming die tussen 1890 en 1914 op verschillende plaatsen in Europa erg populair was. Voornamelijk als reactie op het vormvervagende impressionisme (kunststroming, ontstaan vanuit de schilderkunst). 



Deze zogeheten vierelementenserie heeft een Noorland (noordelijke deel van Zweden) dat geïnspireerd is door een bepaald kleurenschema: bosgroen, hemelsblauw, pikzwart en baksteen rood. Hieraan zijn moderne patronen toegevoegd, die verleden en toekomst samenbrengen, evenals de natuur en de stad. 

Daarnaast is er 'Breaking the Wave'. Deze collectie is geïnspireerd door bogen die typisch zijn in de art nouveau architectuur. Wanneer de tegels op de grond liggen, vormen de lijnen en hypnotiserende golf, waardoor een traditionele stijl wordt omgezet in een eigentijds patroon. 

Meer informatie:
Monica Foster
Publicatiedatum: