Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Kleurrijk bedrukte koeienhuid

Lederexpert Bill Amberg heeft samen met de in Glasgow gevestigde ontwerpstudio Timorous Beasties een digitaal, kleurrijk, bedrukte koeienhuid ontworpen. Deze is tijdens het London Design Festival gepresenteerd, als onderdeel van een digitale innovatie tentoonstelling. 

De reeks huiden bevatten ook een samenwerking met andere ontwerpers, onder andere Tim Dixon. Elke ontwerper heeft een speciale afbeeldingen voor een bepaald stuk huid ontworpen. 
De koeienhuid heeft een omvang van bijna vijf vierkante meter. De patronen voor het kleed waren eigenlijk bestemd voor de prullenbak. De resultaten werden echter in de computer gescand, opgeschoond en vervolgens weer in een patroon geplaatst en digitaal op het kleed afgedrukt. De lagen gescande illustraties creĆ«ren een patroon dat barst van de vlekken en kleurspatten. 

In tegenstelling tot veel textielbedrijven die digitale technologieƫn hebben gebruikt om hun archiefontwerpen te herdrukken, heeft Timorous Beasties vanaf het begin van het idee altijd met een digitaal proces gewerkt.

Meer informatie:
Timorous Beasties

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven