Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Balans tussen volume en vloerkleed in nieuwe collectie GAN

Hu heeft een door GAN geproduceerde collectie gelanceerd: LAN. Het bedrijf had al samengewerkt met GANDIABLASCO, het moederbedrijf van GAN, voor de Jian-collectie en deze ervaring heeft weer gezorgd voor nieuwe inzichten en energie. Hu past het concept van een bank aan door het meestal omvangrijke en vaak lompe meubilair in componenten uit elkaar te halen, en die weer in flexibele delen samen te voegen. 

Het rugleuningselement laat duidelijk de invloeden van GAN als textielmerk zien, door te verwijzen naar oude weefgetouwen. Door de verticale structuur kunnen handgemaakte stoffen als achtergrond worden opgehangen, terwijl een elastische geweven riem steun biedt voor losse rugkussens. Het zitelement is ook samengesteld uit afzonderlijke kussens, met een klein houten oppervlak dat kan fungeren als een bijzettafeltje of dienblad. Tot het concept van GAN Spaces werd ontwikkeld, dat begon met de Mangas-collectie gemaakt door Patricia Urquiola, maakte GAN alleen tapijten. Mangas zorgde voor 3D-volume maar hield de focus op tapijten, maar in de nieuwe collectie LAN is de balans tussen volume en vloerkleed meer gelijk. 


Weerspiegelt dit een specifieke Aziatische interieurstijl? " Absoluut. Het idee van gelaagdheid om ruimtelijke diepte te creëren is erg belangrijk voor ons", aldus de ontwerpers. “Het is belangrijk om de techniek en de beperking van het product waaraan we werken te kennen. In deze collectie hebben we veel voorbeelden van de tapijtmakers opgevraagd om zeker te weten dat we het beste resultaat zouden krijgen.” Hu beschrijft het werk als een overgang of brug tussen het verleden en de toekomst, geworteld in het heden. Op de vraag of ze optimistisch zijn over de toekomst kunnen ze kort zijn: zeer optimistisch, en dat is terug te zien in deze collectie. 

Meer informatie:
Gan Rugs

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven