Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stapel kussens met militaire vibe

Lukraak gestapelde kussens die verwijzen naar de zandzakbarricades uit oorlogsgebieden: dat is deze openbare zitplekinstallatie van het Franse meubelmerk Smarin. De La Barricade is ontworpen door Stéphanie Marin, oprichter van Smarin. De kussens zijn op elkaar gestapeld om zachte wanden en torenhoge zitconfiguraties te creëren waarbij gebruikers er echt in kunnen klimmen om een lekker beschut plekje te zoeken. 


 
De installatie is ontworpen om te kunnen worden verplaatst en anders neergelegd. De kussens zijn gemaakt van grijze linnen stof gevuld met vezels en met decoratieve naden. Als je er helemaal in zit geven die een akoestisch isolerend effect. De kussens zijn oorspronkelijk ontworpen voor zitplekken bij de film van Narimane Mari, Le Fort des Fous, tijdens het Duitse kunstfestival Documenta 14 waarbij de militaire vibe aan de film refereerde. Smarin laat weten dat de kussens uiteindelijk verkrijgbaar zullen zijn in binnen- en buitenuitvoering in linnen en outdoor textielafwerkingen. 
 
Meer informatie:
Smarin
Publicatiedatum: