Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Verse pasta inspiratie voor Ovo Stoel

Een enorm vel verse pasta dat over een grote deegroller hing: dat was de inspiratie voor de gloednieuwe Ovo stoel, ontworpen door de Britse ontwerper Damian Williamson. 

De ontwerper begon te onderzoeken hoe hij deze nonchalante expressie kon vertalen naar een gemakkelijke stoel. De bekleding van de rugleuning en armsteun is op dezelfde manier gevouwen als de pasta en zelfs de ronde hoeken lijken op de vloeiende vormen van de pasta. De royale, zachte ronde vormen spreken onze zintuigen aan en zorgen ervoor dat we de stoel willen aanraken. Het resultaat is een zeer tactiel object. Het idee voor de naam kwam toen Niels Jørgensen, CEO Erik Jørgensen Møbelfabrik, en Damian het hadden over de inspiratie voor de stoel - de verse eierpasta. De naam Ovo is gebaseerd op het Italiaanse woord 'Uovo', wat ei betekent. Ovo is een verfijnde fauteuil met opvallende rondingen die rusten op een stalen frame. Hetzelfde staal wordt ook gebruikt in de mooie slanke belijning die de rug en de voorkant van de stoel met elkaar verbindt. Hierdoor bereik je een speelse integratie tussen het leer en het staal terwijl je de gestikte naad tegelijkertijd verbergt.


De manier waarop de metalen structuur met de gestoffeerde elementen samenkomt is het resultaat van de holistische benadering van het project. Het was de bedoeling van de ontwerper een ​​harmonieus evenwicht te vinden tussen de verschillende materialen en hun interactie. Het vierkante metalen frame wordt daarom gebruikt voor de basis, maar ook om het randdetail te definiëren waar de twee gestoffeerde oppervlakken samenkomen: een belangrijk detail dat is ontwikkeld om het aantal zichtbare genaaide naden tot een minimum te beperken. Met de introductie van de Ovo Erik Jørgensen markeert Møbelfabrik het begin van een zeer veelbelovende samenwerking met Damian Williamson, een samenwerking die een jaar geleden begon. De verfijnde lijnen en esthetische visie die Damian zo moeiteloos beheerst, pas perfect bij het vakmanschap en de knowhow waar Erik Jørgensen Møbelfabrik bekend om staat.

Meer informatie:
Erik Joergensen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven