Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eervolle vermelding voor Diphy

Tijdens de 25e editie van de uitreiking van de Compasso d'Oro, is ook de lamp Diphy van de Italiaanse Linea Light Group in de prijzen gevallen. Diphy won in 2017 al de Red Dot Awards en nu is de lamp ook een 'Menzione d'onore', een eervolle vermelding, toegekend.



Diphy is ontworpen door Mirco Crosatto van de Linea Light Group en geïnspireerd door de buitengewone aard combineert Diphy functionaliteit en design. Een dunne witgelakte aluminium staaf huist de LED-bron en een schoon licht vult de PMMA-diffuser die het op de onderste verdieping verdeelt. De extreme transparantie staat in contrast met de helderheid van de verlichte lamp en er wordt gebruik gemaakt van OptiLight technologie. De lamp is beschikbaar als een hanglamp, met hangende bladeren die lijken te vallen door een licht briesje en als een grote en heldere gebogen vloerlamp. 



De associatie voor Industrieel Design (AID) werd in 1954 opgericht en reikt jaarlijks de Compasso d'Oro uit, de meest prestigieuze prijs op het gebied van Italiaans design. De jury bestaat uit een commissie van deskundigen, ontwerpers, critici, historici en gespecialiseerde journalisten. In 64 jaar tijd hebben slechts 300 projecten een Compasso d'Oro in ontvangst mogen nemen en ongeveer 2000 hebben een eervolle vermelding gekregen.


Meer informatie:
Linea Light Group
Publicatiedatum: