Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prestigieuze prijs Ernesto Gismoni en Artemide

De Italiaanse Associatie voor Industrieel Design (AID) heeft zowel ontwerper Ernesto Gismondi als het lampenontwerpbureau Artemide bekroond met een prestigieuze 'Compasso d'Oro' prijs. 

Gismondi, oprichter van Artemide, won de prijs voor zijn carrière en Artemide mocht een prijs in ontvangst nemen voor de hanglamp Discovery.


Oprichter Artemide Ernesto Gismondi

Ernesto Gismondi heeft Artemide niet alleen opgericht en geleid, maar hij is ook ingenieur op het gebied van luchtvaart en raketten en doceerde aan de Politechnische Universiteit van Milaan tussen 1964 en 1984. Hij is een van de makers van Memphis en hij heeft in de loop van de jaren een groot aantal functies bekleed en daarnaast is hij ook vice-president van het AID. Tijdens zijn ondernemerscarrière bij Artemide leidde hij de productieve, commerciële en financiële afdelingen zonder daarbij ooit zijn passie voor design en de 'waarde van doen' los te laten. Passie die hij door de jaren heen niet alleen heeft uitgedrukt in de directe relatie met ontwerpers en architecten, maar ook in het tekenen van verschillende succesvolle producten waaronder de bekroonde Discovery.


Hanglamp Discovery

De hanglamp is een volledig afwezig en gedematerialiseerd element dat pas volume krijgt wanneer het wordt verlicht door een comfortabele en perfecte emissie. In 2016 werd er ook al een wandversie van de Discovery gepresenteerd en inmiddels is deze verkrijgbaar in drie verschillende afmetingen. Het is een perfect transversale en verrassende oplossing voor het vertalen van innovatie naar de emotie van lichtperceptie.

Meer informatie:
Artemide
Publicatiedatum: