Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eclipse-kraan van Boffi wint prestigieuze prijs

Een internationale jury heeft de Industrial Design Award 'Compasso d'Oro', een van de meest prestigieuze prijzen voor Italiaans design, uitgereikt aan de Eclipse-kraan van ontwerpstudio Boffi. Eclipse is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Development & rRsearch team van Boffi en Studiocharlie, dat het concept aanleverde. De prijs is de bevestiging van een vruchtbare en synergetische samenwerking tussen de beide bedrijven.



De ontwerpers zeggen dat Eclipse geen Engelse term is, maar een Spaanse. De oorsprong van de naam is afgeleid van een scène uit de film 'Matador' van Pedro Almodóvar, waar een zonsverduistering sterke emoties oproept en grote verbazing wekt bij de hoofdpersonen. Hetzelfde effect is het belangrijkste doel dat de ontwerpers wilden bereiken met Eclipse. En dat lijkt goed te lukken want vanuit esthetisch oogpunt is de Eclipse-kraan een compact en sculpturaal element, bestaande uit twee niet-uitgelijnde cilindrische elementen. De inspiratie komt van de sculpturen van de Roemeense kunstenaar Constantin Brâncuşi die de ontwerpers van Studiocharlie zagen tijdens een Parijse tentoonstelling. Het resultaat is een verzameling kranen met een sterke esthetische impact en een hoge technische waarde. Het Development & Research team van Boffi creëerde een speciale schuifregelaar die het water kan regelen door de bovenste schijf van de kraan te schuiven en de watertemperatuur aan te passen door dezelfde schijf te draaien.



Een nieuw concept dat een revolutie teweegbrengt in het traditionele gebruik van de hendel. De kranen zijn gemaakt met de beste roestvrijstalen legeringen die op de markt verkrijgbaar zijn voor dit type product en wordt de dubbele afwerking van Eclipse verkregen door een nauwkeurige productietechniek. Het lichaam van de cilinder en het bovenste deel van de gepolijste roterende schijf worden met de hand gemaakt door een technicus die de kwaliteit van de afwerking zorgvuldig controleert.

Meer informatie:
Boffi
Tel: +39 0362 5341
Publicatiedatum: