Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Velux start take-back service voor dakramen

Jaarlijks ontstaat er in Nederland 23 miljoen ton aan bouwafval. Ook gebruikte Veluxdakramen belandden op de afvalberg van bouw- en sloopafval. Velux Nederland, BMN Bouwmaterialen en SUEZ, specialist in afval- en grondstoffenmanagement, zijn daarom een samenwerking gestart om Velux dakramen terug te nemen in plaats van weg te gooien.



De dakramen kunnen op twee manieren ingeleverd worden. Er is een samenwerking gestart met BMN Bouwmaterialen. Wanneer aannemers hier nieuwe dakramen halen, kunnen de oude dakramen daar ingeleverd worden. Bij grotere projecten dient de aannemer een eigen container aan te vragen. 

De take-back service is niet kosteloos. Het is echter wel goedkoper dan wat betaald moet worden voor het afvoeren van regulier bouw- en sloopafval. Op dit moment wordt al 97% van het afval wat voortvloeit uit de productie van VELUX dakramen gerecycled of gebruikt als duurzame energie.

Meer informatie:
Velux Nederland
Publicatiedatum: