In elkaar genaaide stoelen van aluminium

De Australische designer Adam Cornish heeft stoelen van aluminium platen gemaakt met behulp van een proces dat veel op naaien lijkt. Seam is de eerste meubelcollectie van Cornish voor de Australische fabrikant Tait.
 
 
Volgens de designer heeft zijn proces veel overeenkomsten met het vervaardigen van een kledingstuk op maat. Elk gevouwen vel aluminium vormt een ‘naad’ over de rug van de stoel, vergelijkbaar met een naaddetail in kleding. Volgens de designer creëert dit ook een natuurlijk waterafvoerpunt aan de basis van de stoel, én kan het als handvat gebruikt worden als de stoel verplaatst moet worden.
 
Ontworpen voor zowel binnen als buiten, zijn de zithoek en tafels van Cornish heel anders dan Taits favoriete draadstoel-ontwerpen. De volledige Seam collectie bestaat uit een eetkamerstoel, een stapelstoel, een barkruk, een eettafel, een cafétafel en een bartafel.
 
 
Volgens Cornish verwijst het 'rijke en natuurlijke' kleurenpalet van het meubilair naar Australische kusten, gebieden en flora - met pigmenten zoals Deep Ocean, Paperbark, Ochre, Pale Eucalypt en Woodland Grey.
Het hoofdgedeelte van elke stoel, evenals de tafelbladen, is gemaakt van aluminium. Vanwege de hoge veerkracht, het lichte gewicht, de sterkte en de weersbestendigheid, zijn ze ook erg geschikt voor buiten. Elk item is ook afgewerkt met een slijtvaste textuur poedercoating.
 
Naast roestvrijstaal of aluminium, zijn de poten ook verkrijgbaar in verschillende types gemodificeerd hout, waardoor het metalen meubilair een warmere uitstraling krijgt. En ook op de duurzaamheid van de drie materialen valt niks aan te merken. Volgens Cornish kunnen ze alle drie volledig worden gerecycled. 
 
Meer informatie:
Tait.
Tel: +61 2 9310 1333

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven