Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Brughuisjes omgebouwd tot hotelkamers

Wat begon als een stedelijk ontwikkelingsproject is uitgegroeid tot Sweets Hotel. Een concept dat de 28 brughuisjes van Amsterdam aan het transformeren is tot unieke hotelsuites verspreid door Amsterdam.


Fotografie: Mirjam Bleeker

De eigenzinnige kamers, die zweven boven het uitgestrekte waterwegennet van Amsterdam, waren ooit de thuisbasis van brugbestuurders. Deze choreografen van het industriële botenballet onder hen waren verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de bruggen. Door de automatisering zijn deze huisjes hun originele functie verloren en waren ze veelal verwaarloosd. 


Fotografie: Mirjam Bleeker

Het project, Sweets Hotel, dat in 2012 al opgestart is, is nu verantwoordelijk voor het een voor een opknappen van deze huisjes zodat reizigers die op zoek zijn naar een authentieke en historische ervaring hier terecht kunnen.


Fotografie: Mirjam Bleeker

Het project heeft de steeds veranderende Amsterdamse architectuur, met een verscheidenheid aan gebouwen die dateren van 1673 tot zo recent als 2009, weer helemaal in ere hersteld. Van binnen heeft het lokale bedrijf Space & Matter de kamers slim aangepast met ruimtebesparende ideeën zoals wanden van planken en geïntegreerde en-suites, om een moderne, functionele retraite te creëren die (net voldoende) ruimte biedt aan twee volwassen reizigers.

Meer informatie:
Sweets Amsterdam
Tel: (020) 740 10 10

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven