Nieuw ontwerp populaire tafellamp

Cobra viert 50e verjaardag

In het kader van de 50e verjaardag bewerken 23 ontwerpers de populaire tafellamp Cobra van het Italiaanse bedrijf Martinelli Luce met hun eigen creatieve flair. In 1968, 50 jaar geleden, kwam Elio Martinelli met een idee voor een tafellamp die voldoende licht gaf: de Cobra.

De naam is ontstaan omdat de oorspronkelijke lijnen, in het bijzonder die van de diffuser, lijken op de kop van een cobra. Het was niet alleen een cultontwerp maar ook een van de eerste harsverlichtingsarmaturen die met een bepaald vormsysteem werden geproduceerd. En nu, een halve eeuw later weet de Cobra een ieder nog steeds te verbazen.


Speciaal voor deze gelegenheid verschijnt de tafellamp, naast de gebruikelijke witte en zwarte kleuren, ook in het rood. Tevens hebben 23 ontwerpers hun creativiteit losgelaten op de Cobra.

Daarnaast heeft Martinelli Luci een wedstrijd aangekondigd waarbij jongedesigners onder de 35 ook een ontwerp mogen maken die op het oppervlak van de lamp kan worden geplaatst. Meer informatie en curiositeiten over de lamp zijn te vinden op de website die speciaal voor dit jubileum is opgezet; cobra50.martinelliluce.it

Meer informatie:
Martinelli Luce
Tel: +39/0583.418315

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven