Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de populairste tuincentra in Nederland

Uit het Structuurrapport Tuincentra 2024 blijkt dat de winkelformule Groenrijk het populairst is bij het online zoeken van de consument naar een tuincentrum. Tuincentrum Osdorp volgt op de voet en staat op de tweede plaats van online meest gezochte tuincentra in Nederland over de afgelopen vier jaar. In het eerste kwartaal van 2024 kent de winkelformule Hornbach de sterkste procentuele groei in het online zoeken naar tuincentra.


Foto: Dreamstime.

Ranglijst van meest gezochte tuincentra in Nederland
Uit de analyse van de meest voorkomende gerelateerde zoekopdrachten op het gebied van tuincentra blijkt dat er vaak gezocht wordt naar een specifiek tuincentrum of winkelformule. Naar welke specifieke tuincentra en winkelformules wordt er het meest gezocht? Het zoekvolume van de meest voorkomende tuincentra en (online) winkelformules is gemeten over de afgelopen vier jaar. Er is gemeten hoe vaak er naar een specifiek tuincentrum of winkelformule wordt gezocht gerelateerd aan tuincentra. Onderstaand figuur toont de meest gezochte tuincentra en winkelformules met het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten over de afgelopen vier jaar. Het gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten van een bepaald tuincentrum of winkelformule is een optelsom van alle verschillende zoekwoordcombinaties waarin het tuincentrum of de winkelformule voorkomt.


Gemiddeld aantal maandelijkse zoekopdrachten afgelopen vier jaar.

Over de afgelopen vier jaar is Groenrijk het meest gezochte tuincentrum. De top vijf wordt gecompleteerd door Tuincentrum Het Oosten, Tuincentrum Osdorp, Tuincentrum Ockenburgh en Intratuin. Wilt u de volledige ranglijst met exacte cijfers zien en diepgaande analyses? Bestel dan het Structuurrapport Tuincentra 2024.

Hornbach sterkste procentuele groeier Q1 2024
Welke ontwikkelingen zien we in het zoekgedrag naar tuincentra en winkelformules in het lopende jaar 2024? Onderstaand figuur toont de procentuele mutatie van het zoekvolume in 2024 over het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode in het jaar 2023 van een aantal tuincentra en winkelformules ten opzichte van de gemiddelde groei van de gehele markt. De gehele markt van tuincentra en winkelformules groeide qua zoekvolume in deze periode met 55 procent. Onderstaand figuur geeft de relatieve stijgers het duidelijkst weer. Door het totaal op 0% te stellen wordt de seizoensinvloed/autonome groei geneutraliseerd en krijg je de stijgers helder in beeld.


Relatieve procentuele mutatie aantal maandelijkse zoekopdrachten eerste kwartaal 2024 t.o.v. 2023.

In het eerste kwartaal van het jaar 2024 prijkt Hornbach bovenaan de ranglijst van stijgers. De winkelformule Hornbach kende 423% meer groei dan het marktgemiddelde. De top-5 van sterkste groeiers qua populariteit wordt gecompleteerd door Tuincentrum Van der Spek, Tuincentrum Borghuis, Tuincentrum Kolbach en Tuincentrum Van der Dussen. Daarnaast laat nog een aantal tuincentra een flinke stijging zien in het eerste kwartaal van het jaar 2024. Bent u ook benieuwd naar de grootste verliezers qua ontwikkeling van het zoekvolume in de onderliggende periode en de exacte cijfers? U leest het in het Structuurrapport Tuincentra 2024.

Bron: Structuurrapport Tuincentra 2024

Meer informatie:
Van Es Marketing Services – marktdata.nl
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo
0546 45 66 62
[email protected]
www.marktdata.nl

Publicatiedatum: