Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maersk verwacht verbetering containerhandel

Ondanks de verstoringen veroorzaakt door de aanvallen van Houthi-rebellen op schepen in de Rode Zee, tonen de vooruitzichten voor de wereldwijde containerhandel verbetering. Het Deense bedrijf Maersk, een van 's werelds grootste containerrederijen, heeft bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers aangegeven dat de vooruitzichten voor de handel positiever zijn geworden.

In het eerste kwartaal daalde de winst voor rente, belastingen en afschrijvingen tot 1,6 miljard dollar, in vergelijking met 4 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De resultaten zijn echter verbeterd ten opzichte van het voorgaande kwartaal.


Foto: Dreamstime.

Eerder voorspelde het bedrijf al een groei van de mondiale containerhandel van 2,5 procent tot 4,5 procent dit jaar. Door een sterke start van het jaar wordt verwacht dat de groei aan de bovenkant van deze schatting zal liggen. Dit wordt toegeschreven aan een sterke vraag naar containerschepen. Maersk heeft zijn schepen om Afrika heen geleid om de Rode Zee te vermijden.

Wereldwijde toeleveringsketens worden geconfronteerd met verschillende verstoringen, waarvan de situatie in de Rode Zee de grootste is. Maersk vermijdt al geruime tijd de Rode Zee vanwege aanvallen van Houthi-rebellen uit Jemen op vrachtschepen als vergelding voor vermeende steun aan Israƫl.

Bron: Nederlands Dagblad

Publicatiedatum: