Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Portugese label Bovi richt pijlen op de Lage Landen

Agent Patrick De Schepper: ‘We willen van Belux naar Benelux’

In het noorden van Portugal, een van de weinige textiel hotspots die er nog zijn in Europa, bevindt zich het bedrijf Vaz da Costa, dat onder andere bekend staat om haar label Bovi. Met een team van ruim 200 medewerkers ontwerpt, produceert en distribueert het bedrijf tafel- en bedlinnen vanuit Guimarães (in de buurt van Porto) voor de private labelmarkt en exclusieve ontwerpen voor Bovi. Door de jaren heen heeft het merk zich ontwikkeld in België en Luxemburg. De volgende stap is Nederland.


Patrick De Schepper, agent voor Bovi.

Van Belux naar Benelux
Patrick De Schepper is 2 jaar agent van Bovi in de Belux. De 'Ne' ontbreekt nog in het acroniem. "De Nederlandse markt wordt momenteel bestudeerd en voorbereid", legt hij uit. "Ik ben in contact met leveranciers. Men is weg van de producten, maar de afmetingen van de kussenslopen zijn momenteel nog niet optimaal voor de Nederlandse markt." De kans is aanzienlijk dat er in Portugal enkele productietechnische aanpassingen zullen worden gedaan, zodat de afmetingen 60x70 kunnen worden aangeboden, wat gebruikelijk is in Nederland. "Dit is het pad dat we willen bewandelen."



Wederzijds vertrouwen
Bij de zuiderburen is Bovi al meerdere jaren actief. In totaal zijn er 17 verschillende dealers in Vlaanderen, Brussel, Wallonië en het GHD Luxemburg. Patrick is verantwoordelijk voor deze groei. "Er is wederzijds vertrouwen tussen Vaz da Costa en mij, waardoor ik het label Bovi vrijelijk op de markt kan brengen." En dat lijkt aardig te lukken. "De omzet is door de jaren heen gestaag gestegen. Echter is er ook in België nog ruimte voor groei, voornamelijk bij vakhandelaren en specialisten die niet gebonden zijn aan een keten." Dit kunnen slaapspeciaalzaken zijn, maar ook meubelwinkels met een afdeling voor slaapcomfort.



IJzeren voorraad
Momenteel wordt bij Vaz da Costa de logistiek herzien. Tot op heden zat er vier tot zes weken tussen het plaatsen van een bestelling en de levering ervan. Deze periode moet flink worden verkort. "We gaan werken met een permanente voorraad, oftewel 'never out of stock'. Ook hebben we een nieuw bestelsysteem ontwikkeld voor dealers. Zaken zijn geautomatiseerd, waardoor er bijvoorbeeld ook online gemakkelijk kan worden bijbesteld." Hierdoor zal de levertijd drastisch worden verminderd, tot slechts één of twee weken.



Voor ieder wat wils
Bovi probeert zich te onderscheiden met een gevarieerd aanbod. "Katoen perkaal en katoen satijn in diverse thread counts, typisch zuidelijke invloeden door het nostalgische borduurwerk, maar ook mooie strakke dessins voor moderne interieurs." Er is keuze uit verschillende kleuren, variaties en prints.

Tevens is Bovi sterk in linnen, dat uitsluitend afkomstig is uit Europa. Patrick merkt op dat er veel vraag is naar de linnencollectie. "De sterkste groei zit in de linnenproducten. Momenteel hebben we twee verschillende kleuren: klassiek linnen en gewassen linnen (off-white). Dit aanbod willen we gaan uitbreiden. Over enkele maanden zullen we beslissen welke kleuren aan het assortiment kunnen worden toegevoegd." Bovi komt eens per jaar met een vernieuwde collectie.

Meer informatie:
Vaz da Costa / Bovi
www.portugal-natura.com

Patrick De Schepper
+32 (0)
479 702 042
[email protected]