Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal Delft combineert erfgoed met eigentijdse kunst tijdens de design week in Milaan

Van 16 tot 21 april 2024 presenteert Royal Delft zich op Masterly tijdens de design week Salone del Mobile in Milaan. Met deze deelname zet Royal Delft het merk op een toonaangevende plek voor een internationaal publiek in de spotlight en worden er twee prachtige nieuwe concepten gepresenteerd: Re-Framed | Wall plates en de Mazzo Blue Collection. Daarnaast zijn de producten van Moooi x Royal Delft te bewonderen tijdens de presentatie van Moooi in Milaan. Royal Delft staat bekend om haar vooraanstaande samenwerkingen met onder andere Moooi en toonaangevende Nederlandse ontwerpers en kunstenaars. Tijdens Masterly ligt de nadruk op deze bijzondere samenwerkingen.



Re-Framed | Wall Plates
De basis van Re-Framed is een prachtige serie keramische wandpanelen. Met deze serie herdefinieert Royal Delft de traditionele wandborden. In dit project wordt het erfgoed gecombineerd met eigentijdse kunst; met ontwerpen van zowel onze eigen meester-schilders als externe kunstenaars en designers. Bij het debuut van deze collectie is de eer aan designer Bert Timmermans van Workingbert. Binnen deze samenwerking geeft Workingbert een eigentijdse kijk op bloem- en bladmotieven. In een proces van het persen en stomen van gestapelde, met de hand geplukte wilde en gecultiveerde planten in roestwater, drukken de planten zichzelf af op papier. Dit resulteert in gedetailleerde beelden met een schilderkunstige kwaliteit en in toevallige vlekken van de vloeistof waarin ze worden gestoomd. Het resultaat: prachtige keramische wandpanelen met de kenmerkende florale prints van Workingbert, uitgevoerd in kleurstellingen die een knipoog geven naar het Delfts Blauw van Royal Delft sinds de 17de eeuw en een link leggen met de bouwkeramische periode van Royal Delft van begin 1900.



Mazzo Blue Collection
Met de Mazzo Blue Collection viert Royal Delft, samen met designer Arian Brekveld, de schoonheid van bloemen. Bij de introductie van deze vazen collectie te midden van de Italiaanse designstad Milaan ontstond ook de passende naam voor deze collectie: Mazzo Blue, een zinspeling op de vertaling van het woord boeket in het Italiaans. Mazzo Blue vormt een dynamische mix and match collectie. De basis wordt gelegd door drie verschillende formaten keramische vazen. De contouren van de hals van elke vaas zijn organisch ontworpen en geïnspireerd op de grafische lijnen van bloembladeren. De serie omvat vormen met twee, drie of vier bladeren. De laatstgenoemde vazen bestaan elk uit twee onderdelen. De basis is telkens een sober vormgegeven vaas waarin de keramische kelken worden geplaatst, die als het ware als een bloemkelk op de vaas gezet kunnen worden. Deze combinatie roept het beeld op van een rijk gevulde vaas. De bloemrijke decoratie op de vazen is het werk van de meester-schilders van Royal Delft. Dit uitmuntende handschilderwerk versterkt het beeld van een volle vaas. En voor wie toch graag bloemen koopt: de vazen zijn geschikt voor boeketten, wat prachtig gedragen zal worden door de keramische bloemkelk.

De uni kleuren die gebruikt worden in deze collectie zijn gebaseerd op het kleurenpalet van Royal Delft. De vazen worden op Masterly gepresenteerd met traditioneel handschilderwerk. Dit sluit naadloos aan op de rijke traditie van handbeschilderd Delfts blauw aardewerk, waar bloemenpatronen een prominente plaats innemen.



Moooi x Royal Delft
Tijdens de presentatie Experience A Life Extraordinary van Moooi in Milaan, zal een selectie van de Royal Delft producten in samenwerking met Moooi te bewonderen zijn. De Moooi x Royal Delft collectie bestaat uit 18 unieke interieur objecten, gedurfde vormen gecombineerd met klassieke Delfts Blauwe decoratie. Dit jaar wordt de collectie verrijkt met de Black Edition, waarin een aantal eye-catchers uit deze collectie volledig in het zwart gemaakt zijn met prachtige gouden details en ton-sur-ton effecten. Alle items worden met de handgemaakt in het atelier in Delft, met oog voor detail en hoge kwaliteit.

Masterly
Masterly is een initiatief van Uniquole en wordt in nauwe samenwerking met de Nederlandse ambassade in Italië georganiseerd. Samen met andere Nederlandse bedrijven, ontwerpbureaus en collectieven die zich onderscheiden op het gebied van vormgeving en topkwaliteit producten presenteren wij ons in de Italiaanse design stad in het prachtige Palazzo dei Giureconsulti, een karakteristiek pand in de binnenstad van Milaan. Het Nederlandse design trekt internationaal steeds meer aandacht en sluit aan bij onze Internationale ambities van Royal Delft. Royal Delft is dan ook trots om deelnemer te zijn van dit collectief.

Meer informatie:
Royal Delft
www.royaldelft.com

Publicatiedatum: