Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Managementteam neemt Utilicht over met ondersteuning van MKB-Investeerder

Het vierkoppige managementteam van Utilicht uit Weert heeft de aandelen overgenomen van terugtredend grootaandeelhouder Robert Didden. Het managementteam van de verlichtingsspecialist is bij de overname ondersteund door MKB-investeerder Greendelta Corporate Investments uit Sittard. Overnamebemiddelaar Marktlink, dat sinds januari 2024 met kantoor gevestigd is in Limburg, begeleidde de overname.


Mike Willems, Gwen Lennertz, Ruud de Vet, Robert Didden en Jan Pieter Rotte.

Robert Didden nam Utilicht twintig jaar geleden over van de toenmalige eigenaar. Utilicht biedt maatwerk in lichttechniek. Het bedrijf tekent, ontwikkelt en produceert verlichtingsconcepten voor toonaangevende retailers en hospitality concepten, waaronder Hunkemöller, De Mandemakers Groep en diverse Van Der Valk labels. In samenwerking met het managementteam en het gespecialiseerde team van circa 40 collega's, is het bedrijf de afgelopen jaren uitgebouwd naar een landelijk opererend bedrijf met diverse grote Europese opdrachtgevers en buitenlandse projecten. Utilicht is onder andere een van de partners betrokken bij het partnerplatform voor hospitalityconcepten Inspirium.

De dagelijkse leiding en verantwoordelijkheid over de circa 40 medewerkers lag al grotendeels bij het managementteam en daardoor was het overdragen van het ondernemerschap een logische vervolgstap. Mike Willems vervult de rol van algemeen directeur bij Utilicht. Jan Pieter Rotte blijft CFO en Gwen Lennertz en Ruud de Vet blijven de vertrouwde commerciële gezichten van de onderneming.


Utilicht Van der Valk in Best.

Algemeen directeur Mike Willems: "Utilicht is marktleider in zijn marktsegment met een zeer gezonde en brede omzetspreiding in diverse segmenten. Samen met Greendelta zien wij verschillende mogelijkheden om het bedrijf de komende jaren verder uit te bouwen in onder andere de utiliteitssector. Werkgevers zien in dat een prettige werkomgeving voor medewerkers belangrijk is. De juiste verlichting is hier een essentieel onderdeel van. Naast sfeer is goed licht belangrijk voor het welzijn van het personeel op de werkvloer."

Alex Cauberg en Jos Moling van Greendelta: "Wij hebben veel vertrouwen in het managementteam om de bestaande waarden en normen binnen het bedrijf de komende jaren te vertalen in verdere groei. Dit loopt naast de organische groei van Europese opdrachtgevers die Utilicht steeds vaker weten te vinden. Robert Didden blijft als waardevolle adviseur bij de organisatie betrokken."

Sven Peeters van Marktlink die de transactie heeft begeleid ziet een goede match tussen beide partijen: "De participatie in Utilicht is de zestiende van Greendelta in het MKB. De investeringsachterban van Greendelta bestaat uit succesvolle (ex-) MKB ondernemers en vermogende ondernemersfamilies, deels met Limburgse roots. Het is mooi om te zien dat zij dicht bij huis zijn ingestapt bij een mooie organisatie."

Meer informatie:
Utilicht
Straevenweg 11
6001 SH Weert
+31 (0)88 291 22 00
info@utilicht.nl
www.utilicht.nl

Publicatiedatum: