Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oudste kinderen wijlen interieurontwerper Jan des Bouvrie krijgen (nog) niks

De oudste kinderen van de in 2020 overleden interieurontwerper Jan des Bouvrie kunnen op dit moment geen aanspraak maken op hun erfdeel volgens een uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland. De oudste zoon en dochter wilden geld ontvangen uit de nalatenschap, maar de rechtbank besliste dat dit pas mogelijk is na het overlijden van de weduwe, conform het testament van Des Bouvrie.



Des Bouvrie heeft zijn oudste kinderen onterfd maar legaten voor hen vastgelegd in het testament, gelijk aan de zogenaamde legitieme portie, het deel van de nalatenschap waar een kind altijd recht op heeft, zelfs als het is onterfd. De oudste kinderen wilden de legaten nu al ontvangen, uit vrees dat er geen geld meer is na het overlijden van de weduwe, die de erfenis beneficiair heeft aanvaard. De rechtbank oordeelde dat deze vrees ongegrond is.

De onvrede over de erfenis leidde tot een bodemprocedure tussen de oudste kinderen en de weduwe met de twee jongste kinderen. Eerder legden de oudste kinderen beslag op de woning van hun vader vanwege ontevredenheid over de erfenisverdeling, wat later werd opgeheven. Er heerst wantrouwen jegens de weduwe, mede vanwege twijfels over de wijzigingen in het testament die Des Bouvrie kort voor zijn dood liet doorvoeren vanwege zijn dyslexie en beperkt inzicht.

Bron: De Telegraaf

Publicatiedatum: