Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bedrijf in de bollenstreek vierde in 2021 het 50-jarig bestaan

Tuincentrum TuineXtra tien jaar na overname in staat van faillissement

Tuincentrum TuineXtra is in zwaar financieel weer beland. Het tuincentrum, dat centraal gelegen ligt in de bollenstreek tussen Noordwijk, Voorhout (Teylingen), Katwijk en Noordwijkerhout, verkeert in staat van faillissement. Dat heeft de rechtbank 's-Gravenhage dinsdag 30 januari uitgesproken. Mr. Wim van Meegdenburg is tot curator benoemd. Hij onderzoekt of een doorstart tot de mogelijkheden behoort.

Van tuinmeubels en barbecues tot interieur accessoires en kamerplanten, van dierenbenodigdheden tot vijveraccessoires, TuineXtra verkocht het allemaal. Sinds gisteren zijn de deuren gesloten, zo ontdekte ook Mart Kuiper die op 31 januari inkopen ging doen. "Was er vanmorgen voor wat kamerplanten maar onverrichter zake weer naar huis. Zaak vrijwel compleet leeg, bijna geen plant meer te bekennen. Opheffingsuitverkoop?", vraagt hij zich af op Facebook.

Voor de directie en het personeel een hard gelag. Eigenaar Dirk van der Zwan nam na jaren ervaring als bedrijfsleider het bedrijf in 2014 over, nadat hij dertien jaar daarvoor met de vorige eigenaar van het tuincentrum had opgetrokken. In 2021 bestond het bedrijf 50 jaar.

Tuincentrum TuineXtra had onder andere een compleet assortiment voor binnen en buiten, met een mooi horecagedeelte en een eigen landwinkel. Met de landwinkel werd vijf jaar geleden, in 2018 begonnen en dat sloeg meteen goed aan. In de landwinkel waren boeren-delicatessen verkrijgbaar, zoals kazen, jam, vruchtensappen en andere lekkernijen. Hoewel het team bestond uit zeer ervaren mensen die uitstekend wisten waar ze het hadden, is het financieel toch mis gegaan. Naar het hoe en waarom is het nog gissen. Gehoopt wordt op een doorstart.

Meer informatie:
Tuincentrum TuineXtra
Van Berckelweg 51
2203 LA Noordwijk
info@tctuinextra.nl
www.tctuinextra.nl