Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadees architectenbureau plaatst koepelwoningen in Canadees bos

Het Canadese architectenbureau Bourgeois/Lechasseur heeft drie zogeheten dômes Charlevoix geplaatst in het bos van Petite-Rivière-Saint-François, dat vlakbij Quebec ligt. De drie koepelvormige accommodaties combineren duurzaamheid met luxe. De woningen hebben een eigen houten patio met uitzicht op het omliggende berglandschap en komen compleet met terras en buitenbad. De koepels zijn onderdeel van een groter toeristisch project.

De koepelwoningen zijn zo ontworpen dat ze maximaal gebruik maken van natuurlijk licht. Het interieur is bekleed met grijs canvas. De vloer is van glad beton, dat helpt om binnen de koepels de temperatuur op peil te houden. In het midden van de koepel bevinden zich de keuken, de slaapkamer en een badkamer met douche. In de nok van de koepel is ruimte voor een tweede bed, dat door middel van een houten ladder kan worden bereikt.

Klik hier om het interieur te bekijken van deze woningen.

Meer informatie:
Bourgeois / Lechasseur Architects
www.bourgeoislechasseur.com

Publicatiedatum: