UITGEBREIDE FOTOREPORTAGE VAN DE 81e EDITIE

Wisselvallige Meubelbeurs Brussel

Voor een deel van de Europese meubelsector staat de herfst traditiegetrouw in het teken van de Meubelbeurs Brussel, die van zondag 4 tot en met woensdag 7 november plaatsvond. De Belgische meubelindustrie stelde de nieuwe collecties voor aan een internationaal publiek. Maar niet alleen de Belgen pakten groots uit in Brussel, want meer dan 60% van de exposanten was van buitenlandse komaf. De Nederlanders hadden zelfs een eigen hal betrokken, die Holland à la carte was genoemd.

De stemming op de beurs was wisselvallig. De ene ondernemer had het vrijwel alle dagen druk, de andere sprak van rustige dagdelen; met name de maandag viel wat tegen. Niettemin kijken de meeste ondernemers met een (zeer) tevreden gevoel terug op de vier dagen durende beurs, die voor velen de nodige klandizie heeft opgeleverd.

De beurs was duidelijk ingedeeld in verschillende segmenten, met elk hun eigen stijl. Dat maakte het voor de bezoeker makkelijker om de beurs gericht te bezoeken. In de City-hallen 3, 4 en 5 waren vooral eigentijdse meubels en zitmeubels te vinden. Merendeel Belgische fabrikanten, maar ook Nederlanders, Duitsers en Italianen waren sterk vertegenwoordigd.
Slaapspecialisten vonden een uitgebreid aanbod in Brussels by Night in hall 6. In 8 (Fusion) stond een sfeervolle presentatie centraal: warme materialen, industriële vintage look, losse fauteuiltjes of bijzettafeltjes, massieve meubelen, chesterfields, het was hier allemaal te vinden. Hall 9 was omgedoopt tot Mozaïek, waar vooral collecties tegen ‘instapprijzen’ te zien waren. Maar ook werd hier aandacht besteed aan een goed ontwerp en trendy modellen. Holland à la Carte toonde een selectie van sterke, Nederlandse fabrikanten. Met zowel meubelen, sofa’s, tafels en stoelen, kussens, verlichting en zelfs wandkleden in het aanbod was deze hall en van de grotere publiekstrekkers.

Balthazars
Dinsdagavond werden traditioneel de Balthazars uitgereikt. Met deze awards wilde de Meubelbeurs Brussel exposanten in de schijnwerpers zetten met een bijzondere innovatie of een originele collectie. Bij de feestelijke awardceremonie kregen de winnaars een oorkonde overhandigd, en uiteraard ook de felbegeerde Balthazar, een fles champagne van 12 liter.

Klik hier om de fotoreportage van de 81e Meubelbeurs Brussel te bekijken, inclusief de prijsuitreiking van de Balthazars.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2018