Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''Vroege ochtenddauw op grassprietjes''

Re-wool textiel gemaakt van restjes uit garenspinners

Re-Wool is een gestoffeerd textiel dat vervaardigd is met 45% gerecycled wol. Ook heeft deze een duurzaam profiel. Het textiel is ontworpen door Margrethe Odgaard voor het Deense bedrijf Kvadrat. Het is deels gemaakt van restjes uit de garenspinners in het Verenigd Koninkrijk. 

''Het idee was een ​​eerlijk en milieuvriendelijk textiel te creëren met een poëtisch gevoel door restmateriaal van Kvadrat's eigen productie te recyclen", legt Margrethe uit. 

Dit doet denken aan kleurrijke stiksels op een donkere achtergrond. Re-wool heeft een kleurdiepte en creëert een dynamische speling op het oppervlak van het textiel bij gebruik op meubels. De kleuren voor het palet zijn allemaal uit de collectie 'Shades of the Nordic Spectrum' gehaald. 

Margrethe in haar atelier.

De ontwerpster: ''Bij het ontwikkelen van het palet heb ik me specifiek gericht op het vinden van de juiste balans tussen schering en inslag. Ik dacht aan glinsterende parels op een gerecyclede wollen basis. Het was belangrijk voor mij dat de tonen in de inslag een bepaalde glans hadden die de kleur van de donkere basis kon optillen. Het doet me denken aan vroege ochtenddauw op grassprietjes.'' Re-wool is geschikt voor zowel privé- als openbare ruimtes.


Het werk van Margrethe Odgaard wordt gekenmerkt door een constante zoektocht naar nieuwe manieren om de kleur en het patroon in materiaal te onderzoeken. Naast het runnen van haar eigen ontwerpstudio in Kopenhagen, maakt ze deel uit van het duo Included Middle samen met meubelontwerper Chris L. Halstrøm. 

Meer informatie:
Kvadrat
Email: kvadrat@kvadrat.org 
www.kvadrat.dk 

Publicatiedatum: