Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
''Romantiek in de palm van je hand''

Lamp aangedreven door oude laptop

De lamp Vlak 2 is gemaakt van een oude laptop. Het ontwerp gebruikt gerecyclede batterijen uit afgedankte producten om gezellige licht overal in huis tot 30 uur te laten schijnen. Het warme licht van de gloeilamp kan overal mee naar toe worden genomen. Dit was ook het idee van ontwerper Gregor van Egdom.

Deze onafhankelijke industriële ontwerper is gefascineerd door alles dat mogelijk is op het gebied van elektronica. Hij lanceerde Vlak als onafhankelijk label van verlichtingsproducten, waarvan de Vlak 1 de eerste is.

Volgens de ontwerper missen veel mensen het warme licht van de 'oude' gloeilamp. ''LED-producenten proberen het gevoel te evenaren door een rode LED aan de witte LED toe te voegen. Vlak gebruikt hetzelfde principe, maar op een heel ander niveau. Een slim en uniek algoritme verdeelt de stroom over 48 LED's in vier geselecteerde kleuren'', aldus Gregor.
De ontwerper gebruikte zonlicht als zijn inspiratie. ''Het resultaat is ongekend. De Vlak dimt als een natuurlijke zonsondergang. Dim het opnieuw. En opnieuw. Romantiek in de palm van je hand'', aldus Van Egdom.

Afgedankte producten, zoals laptops, elektrische fietsen en draadloze stofzuigers bevatten waardevolle batterijen die worden geoogst, getest, geselecteerd en een nieuw leven krijgen in Vlak2.

Vlak 2 is momenteel in ontwikkeling en zal beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2018. Vlak 2 is te reserveren voor € 599.

Meer informatie:
Vlak-Light
Email: gregor@vlak-light.nl 
www.vlak-light.nl