Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdens de Orgatec 2018 in Keulen

Lande presenteert modulair banksysteem

Meubelbedrijf Lande presenteert tijdens Orgatec 2018, die gehouden wordt van 23 tot en met 27 oktober in Keulen, een modulair banksysteem genaamd Flatlands. De bank is gemaakt door het ontwerpduo Daphna Laurens met strakke lijnen die terugkomen in de houten basis en in de vierkante zit- en optionele rugkussens.


Detail is de onzichtbare bevestiging van deze rugkussens, waardoor ze bijna lijken te zweven. “Door de Flatlands letterlijk 'plat' te houden hebben we een modulair banksysteem ontworpen dat geen zichtlijnen in een ruimte blokkeert. Zelfs niet met de rugkussens”, aldus Daphna Laurens.
De bankmodules hebben een gepoedercoat aluminium profiel aan de onderzijde, dat zichtbaar wordt wanneer je de Flatlands vanaf een afstand aanschouwt. “De uitdaging was om een modulair banksysteem te ontwerpen, gebaseerd op een bestaand aluminium extrusieprofiel”, geeft Daphna Laurens aan. “In ons ontwerpproces zijn we gestart met het produceren van een breed scala aan mogelijke richtingen. Sommige gingen over het benadrukken van het profiel, en andere over het ‘verstoppen’ van het profiel.”

Door het modulaire karakter van de Flatlands, zijn diverse opstellingen mogelijk, in elke gewenste stoffering en in alle Lande beitskleuren of met Lande laminaat toplagen. Met rugleuning, of juist helemaal open. Flatlands heeft optioneel een verhoogd tafelblad met daaronder opbergruimte.

Meer informatie:
www.lande.eu

Publicatiedatum: