Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beleggers zijn blij met deze deal

Beter Bed verkoopt Spaanse tak

Het nieuws dat Beter Bed zijn Spaanse winkelketen El Gigante del Colchón verkoopt aan branchegenoot Evolución del Descanso, is in goede aarde gevallen bij beleggers. Op de Amsterdamse beurs steeg de aandelenkoers van de Nederlandse beddenspecialist. De deal heeft volgens Beter Bed een positief effect op het bedrijfsresultaat van 2019. Beleggers ondersteunen deze visie.

De Nederlandse beddenspecialist bestaat overigens 35 jaar.

Beter Bed wilde van winkelketen El Gigante del Colchón af omdat het in Spanje een te kleine speler is. Met ingang van volgende maand komen alle 42 filialen en medewerkers in handen van Evolución del Descanso.
Al eerder stopte Beter Bed in Frankrijk, waar vorig jaar zes winkels van Literie Concorde gesloten werden. (Ook) in Duitsland worden afzetproblemen ondervonden, maar volgens het bedrijf wordt er achter de schermen hard gewerkt om nog dit jaar tot een oplossing te komen.

Beter Bed bestaat sinds 1981 en heeft circa 2600 werknemers in dienst. In 2017 draaide de beddenspecialist een omzet van ruim € 416 miljoen euro. Wereldwijd telt het bedrijf 1188 winkels. Bijna 65% daarvan is buiten Nederland te vinden.

Meer informatie:
Beter Bed
Telefoon 0413 33 88 00
www.beterbed.nl
info@beterbed.nl