Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Japanse vogel Tori inspiratiebron Graham & Brown

Behang van het jaar 2018

Tori is het behang van het jaar volgens het Britse behangmerk. Inspiratiebron voor dit design was de Japanse vogel Tori. Dit betekent althans vogel in het Japans. Deze verbeeldt het kunstenaarschap van het Verre Oosten. Hier is het dier een belangrijk en populair symbool. De vogels staan voor een lang leven, liefde en geluk.

Tori is een verfijnd ontwerp met lentebloesem en vogels. Het is handbeschilderd en gecreëerd door de eigen studio van het Graham & Brown. Het design heeft een subtiele zijden glans in een paar diepe kleuren. Het behang is geprint in het Verenigd Koninkrijk.

Graham & Brown werd in 1946 opgericht door de twee vrienden Harold Graham en Henry Brown. Na de oorlog heerste er een tekort aan papier, dus kochten de mannen overtollig folie dat in de oorlog werd gebruikt om radarbeelden te verstoren. Ook schaften ze een printer en een reliëfmachine aan en begonnen zo hun behangrevolutie. Het bedrijf kende een grote voorspoed tot de energiecrisis en de Koreaanse oorlog begin jaren '50 roet in het eten gooiden. Ook stierf Harold Graham onverwacht op 39-jarige leeftijd. Henry Brown was vastbesloten om hun droom in stand te houden en vroeg Harolds broer Herbert als directeur. Samen zetten zij het bedrijf voort.

Meer informatie:

Graham & Brown

www.grahambrown.com

Publicatiedatum: