Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleed van zeewiergaren

Ontwerper Nienke Hoogvliet heeft een kleed gemaakt van zeewiergaren, met de hand geknoopt in een oud visnet. Hiermee geeft ze een contrast weer tussen de vervuilende problemen met plastic afval en de mooie dingen die de zee te bieden heeft. 

De studio wilde de aandacht vestigen op dit nieuwe materiaal. Het garen van zee-algen zou wellicht een oplossing kunnen bieden voor de duurzaamheidsproblemen in de textielindustrie. 
Zee-algen groeien vrij snel en hebben minder voedingsstoffen nodig dan bijvoorbeeld katoen. Nienke wil meer onderzoek gaan doen om het gebruik van dit materiaal in de textielindustrie te vergroten.



Een oud visnet is als basis gebruikt voor het tapijt. Het afval kan op deze manier hergebruikt worden en heeft een esthetisch en praktisch gebruik.

Studio Nienke Hoogvliet is een Nederlandse ontwerpstudio. Ze leggen de focus op duurzaamheid en nieuwe materialen en proberen zo het bewustzijn te vergroten voor bepaalde kwesties, zoals de vervuiling in de oceaan. 

Meer informatie:
Studio Nienke Hoogvliet
Publicatiedatum: