Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Luxaflex® introduceert Duette® Shades

De vernieuwde collectie Duette® Shades van Luxaflex®, marktleider op het gebied van raamdecoratie, is uitgebreid met een exclusieve duurzame stof die bestaat uit 25 procent bamboe. Daarnaast zijn nieuwe stijlvolle patronen en actuele kleuren toegevoegd.

De collectie is elegant, energie-efficiënt en heeft een akoestische werking door de honingraatstructuur van de stof. Dit zorgt er tevens voor dat de warmte in de zomer wordt geweerd en in de winter vastgehouden wordt. De op maat gemaakte Duette® Shades zijn tevens bij uitstek geschikt voor niet-doorsnee ramen.


Moodboard Duette Shades

De nieuwe, brede collectie Duette® Shades is mede geïnspireerd op botanische en florale trends met nog meer oog voor mens en milieu. Met 440 doeken, leverbaar in 25, 32 of 64 millimeter plooibreedte in een breed aanbod van uni-en dessindoeken, zijn er eindeloze combinaties mogelijk wat deze collectie een ware eye-catcher maakt. Daarnaast bestaat de nieuwe doeksoort ‘bamboo’ uit 25 procent natuurlijke vezels, waardoor deze collectie extra duurzaam is.

Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland licht toe: “Luxaflex® blijft haar producten continu innoveren en de nieuwe doeksoort ‘bamboo’ is hier een goed voorbeeld van. Zo is bamboe een sterke en duurzame grondstof, omdat de plant alleen zonlicht en regenwater nodig heeft om zeer snel te groeien. Dat spaart andere grondstoffen zoals katoen en houtvezel, wat bamboe het ideale alternatief voor steeds schaarser tropisch hardhout maakt. Ook is bamboe goed voor het klimaat; het absorbeert veel koolstofdioxide (broeikasgas) en produceert 25 tot 30 procent meer zuurstof dan bomen. Met deze noviteit blijven we dus vooroplopen op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Daarnaast vinden we het ook heel belangrijk dat onze producten sfeer in het interieur brengen – het oog wil natuurlijk ook wat.”

Slimme bediening
De stijlvolle en energie-efficiënte collectie is ook verkrijgbaar met SmartCord® en de koordloze, kindvriendelijke bedieningssystemen LiteRise® en PowerView® Motorisation . Met PowerView® Motorisation is de raambekleding automatisch en eenvoudig op de gewenste positie in te stellen, op ieder moment van de dag via de smartphone of tablet. Doordat dit zelfs mogelijk is vanaf het vakantieadres, werkt dit innovatieve systeem preventief tegen inbraak.

Eenvoudige regulering van warmte en licht
Door de isolerende werking van de Duette® Shades wordt de warmte in de winter binnengehouden en de kou buiten, terwijl in de zomer de warmte wordt geweerd door de zonwerende functie. De keuze uit drie stoftransparanties (lichtdoorlatend, transparant en verduisterend) maakt het mogelijk om zelf de lichtinval, sfeer en privacy te reguleren. Daarnaast is deze collectie op maat gemaakt en zeer geschikt voor niet-doorsnee ramen als dakramen, serres, erkers en draai-kiepramen.

Meer informatie:
Luxaflex
Publicatiedatum: