Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

3D geprint huisje

The Cabin of 3D Printed Curiosities van Emerging Objects is een voorbeeld van toekomstig adaptief 3D-printen waarbij ingewikkelde bouwwerken gecreëerd worden met behulp van losse onderdelen.

Het 3D-geprinte huisje in Oakland (CA) is dus een voorbeeld van deze nieuwe methode waarbij hele gebouwen niet meer laag voor laag geprint worden. In plaats daarvan identificeren Ronald Rael (coauteur van het boek Printing Architecture) en Virginia San Fratello - zowel van Emerging Objects als partner bij architectuurbedrijf Rael San Fratello) - de valkuilen van het afdrukken van volledige gebouwen als one size fits all oplossing. Zij beschouwen adaptieve modulariteit als een betere oplossing. Losse delen worden per ontwerp afgedrukt als enorme LEGOblokken en kunnen zo precies aangepast worden aan wensen en voorkeuren.

Dit bouwwerk is gemaakt met behulp van allerlei verschillende materialen, waaronder Portland cement, zaagsel, Chardonnay afval, en combinaties van deze materialen.

Het 3D geprinte huisje van het duo laat een "heterogeen proces" zien - 3D-geprinte componenten die samengevoegd worden tot een prachtig bouwwerk met een eigen karakter en uniek doel. Voor het zadeldakhuisje zijn 4500 individuele 3D-geprinte modules gebruikt. De opvallende buitenkant is voorzien van in elkaar passende 3D-geprinte hexagonale keramische tegels waarin plantjes kunnen staan en een ingewikkelde overlappende matrix van dakspanen.

In elke 3D-geprinte Seed Stitch keramische tegel wordt een selectie van epifyten en vetplanten geplant. 


Foto: Matthew Millman Photography

De natuur als inspiratie: in een lusvormige textuur geprinte kleitegels zijn bedoeld om de vorm van plantenzaden verspreid over het oppervlak na te bootsen.

Het interieur van de schuur is ook bedekt met tegels: een monochromatische twist van op maïs gebaseerd PLA-gebaseerd biokunststof, gemaakt om het licht van de LED-modules 's nachts te laten groeien. 

Meer informatie:
Emerging Objects
Tel: (510) 907-9967
Mail: design@emergingobjects.com
www.emergingobjects.com

Publicatiedatum: