Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tegelijkertijd luxe en robuust

Gevilte en kroezige uitstraling

Voor de 2018-collectie Legacy of Tomorrow heeft Kasthall nieuwe garenkwaliteiten en weef- en tufttechnieken ontwikkeld. Dat wordt duidelijk weerspiegeld in de nieuwe tapijten Katja en Freyja, die beide worden vervaardigd met een nieuwe wolsoort die een gevilte en kroezige uitstraling heeft, luxe en tegelijkertijd robuust. 



Zo’n drie jaar geleden ontdekte Kasthall Design Studio het nieuwe garen, dat door zijn bijzondere en kroezige uiterlijk de interesse van de studio wekte. In die tijd was er echter geen duidelijk idee over de toepassingsmogelijkheden, zodat het garen ongebruikt in de fabriek van Kasthall in Kinna bleef liggen. Toen ontwerper Maja Johansson Starander begon met het design van de collectie Legacy of Tomorrow, viel haar oog op het garen.



Kasthall heeft het garen in beide nieuwe tapijten op verschillende manieren gebruikt. De motieven van modeontwerper Katja of Sweden, uit de jaren 60 en 70 van de 20e eeuw, vormden de inspiratiebron voor de dichte grafische motieven van Katja. Het garen heeft een extra groot volume, dat het speciaal geschikt maakte voor het krullerige en kroezige oppervlak van Katja. Het unieke Katja inspireerde Kasthall Design Studio vervolgens tot het ontwerp van Freyja. Bij Katja is de wol op verschillende hoogtes geschoren, zodat een speels grafisch motief ontstaat. Bij Freyja wordt een ongeschoren bouclétechniek gebruikt, maar met het nieuwe garen is het resultaat een onregelmatig oppervlak met een ruige uitstraling, die doet denken aan mos en aarde.

Meer informatie:
Kasthall
Tel: +46 (0) 320 20 59 41
Publicatiedatum: