Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gevouwen panel reflecteert licht

Bandido Studio uit Mexico heeft in samenwerking met ontwerper Cesar Núñez een tafellamp gemaakt in de vorm van een ruitvormige reflector die in het midden gevouwen is. De BO-lamp is zo ontworpen dat de lichtbron op de gevouwen metalen plaat valt en voor een warme gloed zorgt.

 

De behuizing van de lamp heeft een matte afwerking om de reflectie te verspreiden. Een door aanraking actieve sensor in de cilindrische basis stelt de gebruiker ook in staat om de intensiteit van het LED-licht en de sfeer te veranderen.

Het gevouwen gedeelte, dat lijkt op abstracte vleugels of bloemblaadjes, is ongeveer halverwege de basis bevestigd. De schuine bovenkant zorgt ervoor dat het licht in een hoek van 45 graden naar het midden van de verticale vouwlijn wordt uitgestraald. De lamp is in verschillende kleuren verkrijgbaar: Champagne White, Oxford Grey en Peach Rose. Deze kleuren komen terug in diverse industriële ontwerpen van Studio Bandido.



Het duo, gevestigd in Puebla, heeft de afgelopen twee jaar verschillende licht- en meubelontwerpen op de markt gebracht. Ze behoren tot een groeiend aantal jonge ontwerpers die in Mexico wonen en werken, en daar elk jaar in oktober tijdens Design Week Mexico hun werk presenteren.



Tijdens het evenement van vorig jaar waren er tentoonstellingen met lampen in een combinatie van roze vulkanisch gesteente en koper, een verzameling 'brutalistische' meubels en schermen en lampen geweven door ambachtslieden in Oaxaca.

Meer informatie:
Bandido Studio
Tel: +52 222 688 8442
Publicatiedatum: