Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Betonnen buizen oplossing woningnood Hong Kong

Het project is nog in het ontwerpstadium, maar architectenbureau James Law hoopt binnenkort te kunnen beginnen met de productie van de zogenaamde OPod-woningen in Hong Kong.



De Oost-Aziatische miljoenenstad heeft een van de moeilijkste woningmarkten ter wereld. Voor de huur van een eenkamerappartement betaal je omgerekend gemiddeld 1000 euro per maand.
Daardoor is er een grote vraag naar woningen ontstaan in de miljoenenstad. OPod is zowel qua grootte als prijs duidelijk goedkoper, en zal niet hoger uitkomen dan zo’n 180 euro per maand. Hoewel zelfs die huurprijs te hoog ligt voor de allerarmste inwoners van de stad, is er volgens architect James Law nu al veel belangstelling.


Bron: www.jameslawcybertecture.com

De 2,9 kwadraatmeter grote betonnen buis is uitgerust met een eigen keukentje met koelkast, bureau en badkamer met douche.
Het interieur is gemakkelijk aan te passen zodat de bewoner zelf de inrichting en het design kan ontwerpen en veranderen.
De buizen kunnen op elkaar gestapeld worden om de ruimte te vergroten en het is mogelijk de buizen met behulp van vaste trappen aan elkaar te verbinden zodat er hele wijken ontstaan.

Publicatiedatum: