Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meest 'teleurstellende kunstwerk ter wereld' moet verplaatst worden

De beheerders van het Louvre overwegen een herpositionering van het 'meest teleurstellende kunstwerk ter wereld'. Jaarlijks bezoeken 8 tot 10 miljoen mensen het Louvre, met de Mona Lisa als voornaamste trekpleister. Ondanks haar populariteit wordt het schilderij vaak als teleurstellend ervaren vanwege de drukte in de huidige zaal, waar bezoekers slechts gemiddeld 50 seconden hebben om het te bekijken. Dat meldt De Telegraaf.


Mona Lisa. Foto: Dreamstime.

Om deze teleurstelling aan te pakken, wordt het 'Grand Louvre'-project voorgesteld, waarin de Mona Lisa een aparte ruimte zou krijgen. Deze herpositionering zou de ervaring van het publiek kunnen verbeteren, aangezien het schilderij momenteel niet volledig tot zijn recht komt. De verplaatsing zou echter niet eenvoudig zijn en vereist aanzienlijke renovaties, naar schatting ongeveer 500 miljoen euro. Hoewel het Franse ministerie van Cultuur het project ondersteunt, wordt er kritisch gekeken naar de kosten, vooral gezien de bezuinigingsplannen van de minister van Financiƫn.

Bron: De Telegraaf

Publicatiedatum: